LifeStone grundades år 1996 av Katinka Bille Lindahl med en enkel men kraftfull idé i åtanke. 
Efter att ha hämtat sin tonårige son från tandläkaren och sett en avgjutning av hans tänder, insåg Katinka plötsligt värdet av att bevara sådana ögonblick som minnen för livet. Tanken på att kunna spara avgjutningen av sin sons mun väckte tankar på andra minnesvärda stunder hon hade missat att dokumentera, som de små rosenknopparna till tår när han var baby.
Med en passion för att skapa hållbara och vackra minnen började Katinka utforska olika material och metoder för att återskapa dessa ögonblick på ett meningsfullt sätt. Efter många månader av forskning och experiment lyckades hon slutligen skapa en avgjutning som överträffade hennes förväntningar. Det var en vacker och hållbar representation  - ett minne som skulle vara en evig påminnelse om den unika tid som aldrig skulle återvända.
Denna vision om att bevara minnen för livet blev grunden för vad som idag är LifeStone. Sedan starten har företaget fortsatt att erbjuda produkter som tillåter människor att skapa personliga och minnesvärda konstverk baserade på avgjutningar av bebisars händer och fötter.  Genom sitt arbete har LifeStone blivit ett etablerat namn inom minnesbranschen och har hjälpt tusentals människor att bevara och hylla viktiga ögonblick i sina liv.


LifeStone fortsätter nu sin resa under ledning av Camilla Edman Wikestam, som driver företaget under CEW AB. Sedan september 2023 har LifeStone drivits i ny regi med nya ambitioner, nya löften men med samma unika metoder. LifeStone ska fortsatt bygga på sitt arv av att skapa minnesvärda och personliga produkter som hjälper människor att bevara viktiga ögonblick i sina liv. LifeStone ska fortsätta att sprida sitt budskap om vikten av att bevara minnen och skapa meningsfulla ögonblick för framtiden.


Chatta med oss